Rusutjärven uimaranta

Rusutjärven uimaranta sijaitsee noin viisi kilometriä Tuusulan keskuksesta Hyrylästä pohjoiseen päin Rusutjärven itärannalla. Opasteet rannalle löytyy Hämeentieltä (tie nro 45).

Rusutjärvi-seura ry vastaa rannan ylläpidosta sekä pitää kesäisin rannalla kesäkioskia. Uimarannalta löytyy hyvä valikoima vesivälineitä, esimerkiksi kanootteja, sup-lautoja, soutuveneitä. Vesivälineet ovat lainattavissa panttia vastaan kioskin ollessa avoinna. Kioskin valikoimiin kuuluu mm. jäätelöt, kahvi, virvoitusjuomat, makeat ja suolaiset leivonnaiset, makeiset sekä snacksit.

Uimarannalla on myös beach volley-kenttä rantalentopallon ystäville sekä hiekkalaatikko ja keinut perheen pienimmille. Makkaran paistoon löytyy grillikatos sekä eväiden nauttimiseen toinen katos.

Kesäkaudella on uimareille rajattu laaja uintialue sinileväpuomilla, jolla pyritään pitämään alue koko kauden uimakelpoisena.

Rusutjärven uimaranta on myös talvikaudella ahkerassa käytössä. Rannalla on talvi- ja avantouimareiden käytössä lämpimät pukeutumistilat, avantoon kulkeva käyntisilta varustetaan talvikaudeksi lämpömatolla sekä uimatikkaat vaihdetaan talvikäyttöön soveltuviksi.

Talviuintimahdollisuus sekä pukeutumistilojen käyttö on maksutonta.

Vapaaehtoisen kannatusmaksun 10 € voi maksaa Rusutjärvi-seura ry:n tilille FI24 1366 3006 1068 84, viestikenttään teksti kannatusmaksu.

Löydät Rusutjärven uimarannan myös Facebookista nimellä Rusutjärven uimaranta